Framtiden inom radio

Radio är inte vad det en gång var eftersom den digitala eran revolutionerat den traditionella etern. Idag är det digitalradion som tagit över podiet från den analoga radiosändningen. I en tid då olika kommunikationskanaler samverkar i allt högre grad har du goda förutsättningar att jobba med det du drömmer om.

Häng med för att bli mer påläst om framtidens radio och hur tendenserna ser ut. Varför är det bra med breda kunskaper? Hur kan filmproduktion ha att göra med radioverksamhet? Här får du svaren!

Nya samverkande tider inom kommunikation

Idag är det digitala kanaler som primärt används bland lyssnare och läsare. Den analoga radion har blivit utbytt mot den digitala radion eftersom att radiolyssnandet numer sker via smarta enheter. Även mediebranschen som sådan har utvecklats i en ny riktning där det inte längre är lika uppdelat mellan olika kanaler. Du som vill jobba med radio behöver alltså en bredare grund att stå på än enbart kunskap om etern och radioteknik. Ett bra exempel är filmproduktion som är ett område du kanske inte kopplade till radiomedia. Faktum är dock att filmproduktion, streaming, podcasts och andra plattformar är mer förenade än någonsin. Därför är det viktigt att studera media med ett mer flexibelt upplägg där kanske radioproduktion kompletteras med filmproduktion, modern medieteknik och journalistik.

Jobbmöjligheter inom radio

Oavsett vilken nisch du väljer att satsa på inom media är det en tuff bransch, radio inkluderat. Därför är det ännu viktigare att, som tidigare nämnt, tänka utanför boxen och försöka införskaffa dig ett brett kunskapsfält. I slutändan är det framför allt erfarenheten som gör skillnad och dit tar du dig via hårt arbete och mod att prova på okända miljöer.

Är du duktig på digital teknik, tycker om att samtala och dessutom har skinn på näsan? Då är radioyrket ett jobb för dig!