Nya sätt att lyssna på radio i bilen

Nya sätt att lyssna på radio i bilen

Dec 15, 2022 by hannah

Det är många som väljer att fördriva tiden i bilen med att lyssna på radio. I moderna bilar finns det dock betydligt fler sätt att lyssna på radio än en klassisk bilstereo. De flesta moderna bilar har ett helt mediacenter där du både har klassiska radiokanaler och andra mediakanaler. Om du ska sitta väldigt länge i en bil kan du alltså ratta in något som du tycker om.

Lyssna på radio när du laddar din elbil

Allt fler byter till elbilar i samhället och då måste du ladda din bil via en laddbox. Många som bor i radhus eller villa väljer att installera en egen laddbox vilket underlättar vardagen. Beroende på vilken typ av bil du har tar det mellan 30 minuter till 4 timmar att ladda upp bilen. Det är ett ypperligt tillfälle att lyssna på radio. Det gäller även när du är ute och kör på vägarna och behöver spendera tid på att leta upp en laddbox. Du kan utnyttja denna tid till att lyssna på dina favoriter på radio. Då känns det säkerligen också som att tiden förflyter lite snabbare.

Lyssna på podcasts i bilen

Något som har ökat och tagit över radio på många sätt är det som kallas podcasts. Det är också en typ av radioprogram, men du väljer själv när du vill lyssna på dem. De flesta lanserar sina poddar en gång i veckan och de kan handla om i princip vad som helst. Det är till exempel många kändisar som har en egen podcast där de berättar om det senaste i sina liv. Oavsett vad du har för intresse kan du alltså hitta en eller flera poddar som faller dig i smaken.

Koppla din mobil till bilen

Ett ganska nytt sätt att lyssna på radio i bilen är att koppla din mobil. Det brukar du kunna göra både via en USB-kabel och via Bluetooth. Om du redan har Spotify eller någon annan app på mobilen kan du alltså bara spela dina radioprogram eller poddar på mobilen. Dock kan du dock dra nytta av högtalarsystemet som finns i bilen. Du brukar även kunna styra dina appar och byta kanal eller program via bilen. Det är ju som bekant inte längre lagligt att köra bil med en mobil i handen i Sverige.

Tänk på att fokusera på trafiken

Om du vill lyssna på radio i bilen får du aldrig släppa fokus från trafiken och allt som händer runt omkring dig. Det är bra att inte ha alltför hög volym. Annars är det inte säkert att du hör en bil som kommer bakom dig. Om du har rutorna öppna får du också tänka på hur personer i din omgivning påverkas. Det var inte länge sedan det pågick en debatt i Sverige om man skulle förbjuda hög musik på offentliga platser. Av den anledningen är det ofta bättre att lyssna på en podd eller radio istället för hög musik. Det är också bättre att lyssna i högtalare än med hörlurar.

Radio