Olika radiokanaler

Idag finns det ett brett utbud på radiokanaler att lyssna på. I den här delen har vi valt att fokusera på svenska radiokanaler. Här är redogör vi för några av de mest populära radiokanalerna.

P3

P3 är Sveriges radios ungdomskanal och fokuserar på att producera innehåll för den yngre publiken. Några exempel på populära radioprogram som P3 producerar är musikguiden, eftermiddag i P3 och morgonpasset i P3.

Bandit Rock

Bandit rock är radiokanalen för dig som älskar alla typer av rock. Radiokanalen är kommersiell och har funnits sedan år 2004.

Rix FM

Rix FM är en kommersiell radiokanal som når ungefär en miljon lyssnare varje dag. Deras slogan är “bäst musik just nu” och spelar därför populärmusik. Rix morronzoo är Rix FMs morgonprogram. Radiokanalen har funnits sedan år 1993. Förutom att det är en populär radiokanal så är kanalen också känd för sin årliga musikfestival som heter Rix FM festival.

Mix megapol

Mix megapol är en annan kommersiell radiokanal som började sina sändningar år 1994. Precis som namnet antyder så spelar de en mycket blandat kompott av populärmusik, både från nutid och gamla hits. Gry Forsell med vänner är mix megapols morgonprogram. Ett annat exempel på ett populärt program på mix megapol är Maracas.

NRJ

NRJ är en kommersiell radiokanal som funnits sedan år 1993. Deras slogan är “hit music only” och är en kanal för dig som älskar hits. Radiokanalen finns i flera länder, bland annat i Frankrike där den första varianten av kanalen startade.

P4

P4 är en annan av Sveriges radios radiokanaler. Det som gör denna radiokanal unikt är att de sänder en hel del lokalradio och har därför radiostationer över hela landet. Men de sänder också rikstäckande program i kanalen. Kanalen vänder sig främst till en vuxen publik och spelar musik därefter. Några exempel på populära program i P4 är Karlavagnen, P4 extra, melodikrysset och Lantz i P4.

P1

En annan av Sveriges radios kanaler är P1 som även den riktar sig till en vuxen publik. Deras program fokuserar på samhälle, vetenskap och kultur. Några exempel på populära program i P1 är P1 morgon, studio ett, Nordegren & Epstein i P1, på minuten och sommar i P1.

Star FM

Star FM är ännu ett exempel på en kommersiell radiokanal. Radiokanalen har funnits sedan år 2016 och deras slogan är ” de bästa låtarna från 70-, 80- och 90-talen” vilket beskriver bra vilken typ av musik som spelas på kanalen.