Populära program på Sveriges Radio

Sveriges radio producerar många program som lockar många lyssnare, både live och som podd. I den här delen får du veta mer om några av Sveriges radios mest populära radioprogram.

På minuten

På minuten är ett radioprogram som sänds i P1 varje lördag klockan 16.03. Programmet har funnits sedan är 1969 och är ett underhållningsprogram där deltagarna tävlar i improvisation där deltagarna ska förklara ett ämne på ett trovärdigt sätt på en minut. Programmet är en svensk version av dess brittiska förlaga vid namn just a minute. På minuten programleds idag av Hans Rosenfeldt. Några exempel på återkommande panellister är Morgan Alling, Shirley Clamp, Olof Wretling och Babben Larsson.

Karlavagnen

Karlavagnen är ett program som går i radiokanalen P4 på vardagskvällar och söndagar mellan 21.40 till midnatt. I programmet får lyssnarna ringa in och prata om det satta ämnet för kvällen. Några exempel på programledare är Christian Olsson, Farah Abadi och Sanna Lundell.

Morgonpasset i P3

Morgonpasset är P3s mest populära program och går varje vardag mellan 06.30-10.00. Programmet leds av Kodjo Akolor, Linnea Wikblad och David Druid där de intervjuar gäster och underhåller lyssnarna med personliga anekdoter och komiska inslag.