Radioprogramledare

En radioprogramledare är den som hörs mest på radio mellan låtarna som spelas. De leder dig genom ett visst tema eller följer olika programpunkter. Det finns många som är duktiga på det de gör och i den här delen vill vi lägga vårt fokus på några populära svenska programledare.

Kodjo Akolor

Kodjo Akolor föddes år 1981 och är en svensk komiker och programledare. Hans karriär inom radio började år 2007 då han gjorde inslag på the voice. Två år senare började han som programledare på P3s flaggskepp morgonpasset. Förutom att Kodjo hörs i morgonpasset så har vi både kunnat se och höra honom som programledare i musikhjälpen.

Titti Schultz

Titti Schultz föddes år 1972 och är en svensk programledare. Hennes radiokarriär tog fart på radiokanalen Rix FM där hon kunde höras i många år, bland annat i Rix morronzoo. Förutom att hon jobbat på Rix FM har hon också programlett på NRJ och numera i Sveriges radio P4. År 2020 och 2021 blev hon tilldelad årets radioprogramledare.

Gry Forssell

Gry Forssell föddes år 1973 och är en svensk programledare både på tv och radio. Sedan år 2004 har hon jobbat på mix megapol där hon programleder morgonprogrammet Gry Forssell med vänner.